Sona Prakash

Onderzoeker
Wie is Sona?

Ik woon alleen.


 

Mijn werk en hobbies

Ik ben freelancer, analist, schrijver (Engelstalig) en consultant op het gebied van milieubeleid en rechtvaardigheid.


Ik hou van schrijven (Engelstalig) en lezen (verschillende talen en veel thema's), van literatuur tot wetenschap.


Ik maak graag keramische beelden als ik de ruimte voor heb. Mijn andere hobby's zijn arthouse cinema, talen, wandelen in de natuur, reizen, kunst, en luisteren naar muziek (klassiek, rock en wereld).

Mijn omgeving

Het is best lang een rustige buurt (Scheldebuurt in de Riveierenbuurt) geweest, met gemakkelijke verbinding binnen en buiten de stad, en het mooie Beatrixpark ligt hiernaast.


Maar de laatste twee jaar is het hier best lawaaierig geworden door bebouwing, de RAI, enzovoort. 


Er is hier weinig interactie met buren of gemeenschapsactiviteiten, en weinig publieke ruimtes voor culturele evenementen, discussies en vergaderingen (ik bedoel ruimtes zoals OT301, Cavia, De Nieuwe Anita, Huis te Vraag, enz.). Dat zou ik willen veranderen. 

Mijn droom

Mijn verlangens toen ik hier verhuisde waren voor een vrije maatschappij met veel ruimte voor verschillende meningen en gelegenheden om zich te kunnen ontwikkelen op een creatief en intellectueel niveau.


Mijn positieve ervaringen liggen met de schoonheid van Amsterdam, de mooie ruimtes, de groeiende internationale gemeenschap, en de veiligheid. Vroeger ook met de meerdere publieke ruimtes en voorstellingen waar je acces aan had zonder veel te moeten betalen.


Mijn teleurstellingen hebben het vaakst te maken met de politiek en het verdwijnen van de 'welfare state': het neoliberale beleid en daarbij behorende groeiende kloof tussen rijk en arm, afnemende fondsen voor sociale voorzieningen zoals gezondheid, openbaar vervoer, afnemende ruimte voor creativiteit en cultuur, de racisme en proliferatie van stereotypen gebaseerd op waar je "vandaan komt", ", een media en journalisten die veel te snel meegaan met de dominante 'paradigms' ipv onafhankelijk onderzoek doen, gebrek aan bredere intellectuele denken, gebrek aan internationale solidariteit (bijvoorbeeld op kwestie Palestina). 


Ja, ik ben best kritisch.

Mijn expertise

Ik ben best intellectueel en onderzoeksgericht, met een brede kennis van wetenschap. Van huis uit ben ik natuurwetenschapper maar heb ook best veel kennis van sociale wetenschappen.


Ik heb lang gewerkt op milieuvraagstukken en kan daar bijdragen. Ik schrijf zeer goed in het Engels en heb een goed gevoel voor de kunst en ontwikkelen van interessante thema's en ruimtes voor discussie.


 

Mijn mogelijkheden

Ontwerpen van projecten, leiding geven, meedenken

Relevante ervaring

Lange ervaring in wetenschap en in het analyseren en schrijven over  milieuvraagstukken (klimaat, biodiversiteit, energievoorzieningen, enz.), internationale beleid en ontwikkelingsamenwerking.