etske thie

Verbinder, Dromer, Docent, Verhalenverteller
Mijn werk en hobbies

3 dagen per week leerkracht basisonderwijs. Daarnaast actief bij diverse klimaat/natuur groepen zoals Extinction Rebellion, Teachers4Climate, FossielvrijNL en ook lokale initiatieven. Ik ben ook klimaatburgermeester van mijn dorp. Ik kan aardig tekenen en ben best handig. 

Mijn omgeving

een rustig buurtje met veel links stemmende mensen en dus tolerant en groen. We hebben een gemeenschappelijk stuk grond wat beheerd wordt door de buurt. Ook hebben we meerdere stukjes saai groen mogen omtoveren tot bloemenweides voor de biodiversiteit. 

Mijn droom

Ik ben na 5 jaar zeer actief klimaatactivisme nu in een soort rouw nu ik weet dat de 1,5 graad niet meer voorkomen gaat worden en dus de kantelpunten gaan gebeuren. Mitigatie heeft nu bijna geen zin meer. Alleen nog adaptatie. En...vertragen. Dus ik zoek naar hoe ik nog kan bijdragen. Blijkbaar helpt waarschuwen en wanhoopskreten niet. Dus moeten we mooie verhalen vertellen en alternatieven bieden. Ik doe nog 1 actie per keer en daarnaast zet ik me in om nieuwe narratieven te maken en delen. Ik hoop dat we nog op tijd zijn om de politiek te bereiken voor de europeesche verkiezingen. Want als alleen het neoliberale narratief wordt vertelt en daarnaast alleen een verhaal van de Gutmensch en verder een apocalyps wordt verteld... weten we zeker dat we de samenleving in de armen drijven van hen die alleen aan eige volk denken ipv toekomstige generaties en andere volkeren. Dat kan anders. Daarom: verhalen vertellen die motiveren.  

Mijn expertise

ik kan lezingen geven. Ik ben best handig. ik kan aardig tekenen. Ik weet best veel van klimaat, natuur, duurzaamheid, coaching en onderwijs. Ik speel improvisatie-theater. 

Mijn mogelijkheden

weet ik nog niet. 

Relevante ervaring

lezingen geven. verbinden van mensen met elkaar (ik heb een groot netwerk) Ik heb al 21 jaar BHV.