kathalijn kalawati vergeer

Verbinder, Dromer, Verhalenverteller, Initiatiefnemer, Schrijver en coach
Wie is kathalijn kalawati?

Mijn naam is Kathalijn Kalawati Vergeer en ik woon met mijn man en onze Jonas van 2,5 maand in Rosmalen. Als zelfstandige, aangesloten bij o.a. Pentascope FACgenoten en de vernieuwers werk ik veel thuis en op locatie voor verschillende opdrachtgevers. In mijn vrije tijd speel ik graag buiten waar ik veel nieuwe ideeen op doe. 


Mijn tweede naam Kalawati betekent kleurrijk en vat mij in één woord samen. Ik ben geboren in een arm Indiaas plattelandsdorpje en op 2-jarige leeftijd geadopteerd. Op jonge leeftijd leerde ik al dat het leven bestaat uit kansen krijgen en die kansen grijpen.


 

Mijn werk en hobbies

Als zelfstandige, aangesloten bij o.a. Pentascope FACgenoten en de vernieuwers werk ik veel thuis en op locatie voor verschillende opdrachtgevers. Als spreker en coach richt ik mij op thema’s waar ik zelf ervaring mee heb zoals identiteitsontwikkeling, adoptie, loopbaan, liefde of burn-out. Wellicht is het mijn Indiase achtergrond, maar door een intuïtieve aanpak, aanpassingsvermogen en flinke dosis enthousiasme weet ik mensen mee te krijgen, te inspireren en te verbinden.


Als coach, spreker en organisatieadviseur ga ik speels om met serieuze thema’s.

Mijn omgeving

Ik woon in een buurt waar ik zowel omringt ben als het groen, als dat ik snel in de stad ben. Ik zou het leuk vinden om de verbinding in onze buurt, tussen onze buren te verbeteren. 

Mijn droom

Nieuw Leven -  op reis naar jezelf is mijn eerste boek waarin ik op zoek ga naar mijn biologische moeder. Eerder gaf ik hier de Tedx: how to play your cards in Life over


Nieuw Leven is misschien een persoonlijk verhaal, maar mijn zoektocht niet. Op een bepaalde manier is iedereen op zoek naar een antwoord op existentiële vragen in het leven. Weten wie je echt bent is een oeroude opdracht in de filosofie. Die is van alle tijden, maar verandert van vorm waarin hij zich uit. Ik geloof dat het inzoomen op sleutelmomenten in je leven je helpt in deze zoektocht en in je identiteitsvorming. Door betekenis aan je leven te geven, wat je heeft gemaakt tot wie je bent. Wanneer je de betekenis die je aan het leven geeft weet te integreren en accepteren, weet je ook wat belangrijk voor je is en wat niet. Je ontdekt de diversiteit in jezelf. En hoe die diversiteit verschilt van tijd tot tijd. Door betekenis te geven aan wat ons overkomt, geven we kleur aan ons leven.


Ik geloof dat er in iedereen een nieuwsgierigheid zit naar antwoorden over zichzelf en de wereld om zich heen. Vragen als: wat zou ik hebben gedaan? Wat zijn voor mij sleutelmomenten in mijn leven geweest? ‘Wat heeft mij gevormd tot wie ik ben?’ Antwoorden op vragen die richting geven aan een nieuw leven. Ik zie het als onze reisbestemming om onszelf en het leven dat onze wereld vormt een beetje beter te leren kennen.


Met Nieuw Leven hoop ik jou dan ook te inspireren. Om jou aan te moedigen om zelf op reis te gaan. Met mijn verhaal als reisgids. Het brengt hopelijk niet alleen een opening om op je eigen leven en jezelf te reflecteren, maar ook om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die jou raken. Want doordat ik mezelf zie, zie ik ook de ander.


Naast je te inspireren, hoop ik je ook te activeren. Hoop ik met Nieuw Leven voor jou deuren te openen. Als keynote spreker, coach en organisatieadviseur ga ik speels om met serieuze thema’s en geef ik ook (online) masterclasses en leertrajecten. Thema’s als ervaringsgericht leren, psychologische flexibiliteit, stoïcisme in de praktijk, maar ook over thema’s die jou en mij raken zoals identiteitsvorming, adoptie, liefde, burn-out, rouw, diversiteit en inclusie. Blijf via de website of linkedin op de hoogte van initiatieven van Nieuw Leven.

Mijn expertise

Ik heb een diverse achtergrond als journalist bij de Gelderlander waar ik 5 jaar in de jeugdredactie zat en vaste columnist was voor het regio katern. Afgestudeerd als antropoloog en organisatieadviseur met specialisatie zelforganisatie begeleid ik veel organisatietrajecten en maak ik maatwerkgames. Ook richt ik mij op coaching op vraagstukken die gaan over een transitie zoals thema’s identiteit, adoptie, loopbaan, liefde of burn out waarvoor ik verscheidene opleidingen heb gevolgd. Naast mijn organiserend en analytisch vermogen, zijn mijn speelsheid en creatieve denken mijn grootste energie- en inspiratiebron. Spelen is namelijk de oudste manier van leren. Je leert erdoor wat wel en niet werkt, mag of kan.


Maatschappelijke vraagstukken, creativiteit, en ondernemerschap lopen als een andere rode draad door mijn leven. Dit komt tot in uiting in mijn werk als organisatieadviseur en serious game ontwerper binnen Pentascope en LEF RWS waar ik op een speels en gedegen manier organisatietrajecten begeleid. In mijn eerdere projecten zoals in 2013 de Nationale Denktank kwam mijn rationele en creatieve kant samen gericht op de Nederlandse gezondheidszorg, en bij Kessels & Smit, the learning company werd er een beroep gedaan op mijn pionierend en wendbaar vermogen. Voor een jaar was ik hun pionier en ondernemer in India en deed ik daarnaast ook actieonderzoek. In het opzetten van LaatBloeien,in 2015, met ondernemer Martin Schuurman kwamen veel talenten van mij samen. Sinds vijf jaar werk ik als zelfstandige en heb ik Kala – speels in transitie opgericht. Ook sta ik zo nu en dan op het podium zo heb ik in 2019 een tedx gehouden waar ik uiteraard zelf het verhaal voor heb geschreven. Kathalijn Kalawati Vergeer: How to play your cards in life | TED Talk. Ook word ik door organisaties gevraagd op events als spreker masterclass of voor een workshop vanuit bijvoorbeeld het sprekersplatform: Ervaringsgericht leren – Het Grootste Kennisfestival van Nederland en was ik recentelijk te gast in de podcast de dag dat alles anders werd De dag dat alles anders werd. • Een podcast op Anchor. 


 

Mijn mogelijkheden

Wellicht is het mijn Indiase achtergrond, maar door een intuïtieve aanpak, aanpassingsvermogen en flinke dosis enthousiasme weet ik mensen vaak mee te krijgen. Ik ben zowel een goede strateeg, projectleiderals creatieveling en heb veel ervaring in het faciliteren van en spreken voor groepen. 


Rondom Nieuw Leven, hoop ik meerdere initiatieven te ontplooien. Nieuw Leven zit in ieder van ons en is om ons heen. In onze persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke groei. 


 

Relevante ervaring

Ik heb een brede achtergrond van zowel mijn studies als projectervaring. Zie mijn linkedin ook voor mijn CV.