Greet Mertens

Dromer
Wie is Greet?

Ik woon nu 35 jaar met mijn partner in de Betuwe nadat ik uit België kwam om hier theater te studeren. Onze vier kinderen zijn inmiddels uitgevlogen om hun eigen leven op te bouwen.

Mijn werk en hobbies

Ik heb een eigen praktijk in individuele- en relatietherapie waar ik part time werk. De andere tijd besteed ik aan schrijven en theater maken. De laatste tien jaar heb ik me toegelegd op community theater in het dorp Tricht, waar ik zowel mijn skills als theatermaker als die van therapeut kan combineren. 

Mijn omgeving

Ik woon sinds een jaar in  Tricht, een klein dorp aan de Linge. Ik waardeer hier enorm het gemeenschapsgevoel. Ik merk dat het dorp ook wel kampt met vergrijzing en een tekort aan voorzieningen en dat de bereikbaarheid over de smalle dijk onder druk staat door het drukke verkeer. 

Mijn droom

Ik ben hier een jaar geleden komen wonen omdat ik meer groen om me heen wilde, en meer contact met buren. Omdat we ouder worden, proberen we een  vorm van co-housing op te zetten met onze buren, zodat we elkaar kunnen ondersteunen in moeilijke tijden. Maar ook om meer duurzaamheid in de praktijk van het wonen te brengen. Je hoeft niet alles zelf te hebben, er kan zoveel gedeeld worden. Ik maak nu deel uit van de gemeenschap waar ik ook theater mee maak. Dat is een bijzondere ervaring. Het geeft het gevoel dat ik met mijncreativiteit echt iets kan bijdragen aan het leven hier. 

Mijn expertise

Ik heb ervaring als schrijver en theatermaker en werk graag op maat. Ik heb ook ervaring in de geestelijke gezondheidszorg als therapeut en coach en heb in het verleden ook in een huisartsenpraktijk gewerkt waardoor ik affiniteit heb met de eerstelijnszorg. Ik denk graag na en ben een goede teamspeler in het ontwikkelen van nieuwe dingen.

Mijn mogelijkheden

Ik zie mijn rol vooral als onderzoeker, denker en schrijver.

Relevante ervaring

Theater maken.  Schrijven. Begeleiden van autobiografisch schrijven. Coaching.