Project

Me-You-We-Do - iedereen doet er toe

Geplaatst op 28 mei 2020, 15:28 uur

Me-You-We-Do TOUR

is een speelse zoek- en wandeltocht door Nederland geinspireerd op Antonio Machado's 'Travelers, there is no path, paths are made by walking'. Tijdens de tour dragen drie mannen een 'nieuwe wereld' met zich mee en knopen onderweg gesprekken aan met passanten over hun persoonlijke onzekerheden. Bij het zoeken naar antwoorden gebruiken zij een simpel, kort en praktisch Me-You-We-Do manifest, een toetssteen om hun twijfels en onzekerheden te onderzoeken. Onderweg nodigen zij voorbijgangers uit met hen hierover te praten, met hen mee te voelen en te denken. Het manifest is een hulpmiddel in hun streven naar een wereld met minder 'ik' en meer 'wij' en bestaat uit drie vragen:

Me = is het goed voor mij? You = is het goed voor een dierbare? We = is het goed voor ons/de wereld? Do = bij 3x keer ja, gewoon doen 

Met de tour hopen zij duidelijkheid te krijgen over ieders onzekere pad van droom naar wens naar werkelijkheid.

 

Toelichting

Me-You-We-Do is niet alleen een manifest, het is ook een in het oog springend fysiek object. Met dit object wandelen de drie mannen door Nederland.Het object is een transparante mega wereldbol gemaakt van aan elkaar geknoopte bamboestokken (doorsnede ca. 4 meter). Deze symboliseert letterlijk en figuurlijk een 'nieuwe nog onbekende wereld'. De honderden de verbindingen en knooppunten waaruit het object bestaat staan voor het belang van sociale interactie en hoop. Twee krachtige brandstoffen om dromen te verwezenlijken. Onderweg stoppen zij op stranden, boswegen, straten en pleinen. Zij knopen daar gesprekken aan en vragen mensen ook naar hun persoonlijke 'me-you-we-do's': iets wat zij waardevol vinden voor zichzelf, de ander en de wereld. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De ME-YOU-WE-DO TOUR is naast een wandeltocht in alle opzichten een ontdekkingsreis van drie mannen die doen aan een speels zelfonderzoek. Zij hopen onderweg 'buddies' te ontmoeten met goede raad om zo hun ideaal 'een wereld met minder 'ik' en meer 'wij' te bereiken. Als het aanknopen van gesprekken lukt is het gewenste resultaat behaald. Als minimaal één passant ook zijn/haar (on)zekere ME-YOU-WE-DO deelt is de tour geslaagd. Als meerderen dat doen is het een succes. Als ze er na de tour nog over denken, praten of het delen met anderen is het resultaat grandioos!

Init.

Deel dit: