Project

Mantel Bezorger

Geplaatst op 15 juni 2020, 18:23 uur

De Mantel Bezorger
Dromen Maken Spelen

In een aantal creatieve workshops werken deelnemers aan het verbeelden van hun eigen droomeiland, uitgevoerd in de vorm van een beschermende mantel/cape. De capes zullen ze samen presenteren in een modeshow.

Hoe
De deelnemende ouderen maken hun persoonlijke droomeiland, als metafoor voor hen als individu, hun wereld, wensen/ dromen en verlangens. De technieken zijn: stempelen, Knip & Plak (Matisse stijl) schilderen en naaien met textiel. Het canvas waar we op werken is de cape: Deze beschermt en geeft je kracht (daarom ook gebruikt door superhelden natuurlijk). De capes zijn van stof en maak ik van tevoren.

Vragen tijdens de workshop: Welke versie van jezelf zie je het liefst? Waar droom(de) je van? Wanneer voel je je vrij? Welk ritueel heb je als je je alleen voelt? Elke deelnemer vertelt zijn/haar eigen verhaal op de mantel.

Vervolgens presenteren ze de mantels/capes samen in een modeshow waarbij gesprekken tijdens en beelden van het maakproces geprojecteerd worden op de achtergrond. De cape houden ze na afloop: een tastbare en warme herinnering om naar terug te gaan.

Voor wie
Alle ouderen die nog met hun handen kunnen werken en in staat zijn om contact te maken en daar behoefte aan hebben. Ervaring is niet nodig.

Waar
Buurthuizen, dagbesteding bij zorginstelling, aansluiten bij een culturele organisatie (bijvoorbeeld Amsterdam Fashion Week.)

Corona
Aangepast plan: Workshop één op één, ook mogelijk digitaal (ik lever mantel en werkpakket af). De presentatie wordt catwalk film van alle deelnemers samen tot de live modeshow mag plaatsvinden.

Victorine Pasman is kostuumontwerper, ontwikkelaar van theatrale en interactieve acts, performer. www.victorinepasman.nl  info@victorinepasman.nl  +31(0)641424488

 

Doelgroep
Senioren
Gewenst resultaat 
Wat ik hoop dat ouderen er zelf uithalen: positieve energie door creatief bezig te zijn en iets nieuws te leren, verbondenheid door de gesprekken die ontstaan over hun dromen en je alleen voelen. Contact maken door samen te werken aan hetzelfde project en een nieuwe (gezamenlijke) herinnering maken.
Init.
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Victorine Pasman

Project achter op planning

In de loop van het traject Stil de Tijd is mijn plan veranderd en het resultaat tot nu toe vind je in de bijlage:


Mantel Bezorger
Dromen Maken Spelen

Een pilot uitvoeren is de volgende stap. Uit de presenatie van onze Stil de Tijd projecten zijn een aantal interessante contacten gekomen, met hen zoek...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina