Project

Wij Wisten het Wel

Geplaatst op 8 maart 2021, 22:11 uur

Ik wil een petitie opzetten waarin mensen verklaren bekend te zijn met klimaatverandering. Deze kennis maakt medeverantwoordelijk. Latere generaties mogen hen aanspreken op hoe ze de verantwoordelijkheid hebben ingevuld. De petitie is aan henzelf gericht en niet aan een organisatie. Het probleem is daarmee niet zomaar afschuifbaar. Wij hebben het niet geweten, is geen excuus meer. We wisten het wel.

Toelichting

Ik heb vorig jaar op AVAAZ een petitie aangemaakt. Zie www.wijwistenhetwel.nl. Maar ik was niet tevreden over hoe AVAAZ met ondertekenaars omging. Als je ondertekende werd je automatisch opgenomen in een nieuwsbrief. Ook werd niet altijd de naam van de ondertekenaar getoond. Ik ben niet erg thuis in social media en dat maakte de verspreiding lastig. Ik stel me voor dat de koppeling van kunst de petitie een boost kan geven. Misschien een mooie animatie of lied dat de petitie ondersteunt en dat als nieuwsfeit de bekendheid kan aanjagen.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een zo groot mogelijke groep mensen aan het denken zetten over de eigen verantwoordelijkheid die ze hebben als het om klimaatverandering gaat. De verantwoordelijkheid is niet zomaar af te schuiven, maar iets waar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hen op kunnen en zullen aanspreken.
Idee
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Merlijn Twaalfhoven

ma 15 maart 2021 14:28
Hoi Sander, ik deel dit graag met je, wellicht een goede plek om mensen te ontmoeten om mee samen te werken?

Actie Lopend Vuur:
De Facebook evenementen voor 16 en 17 maart in Den Haag staan online. Willen jullie deze allemaal delen met je eigen netwerk en natuurlijk met alle mensen die lokaal bij julli... lees meer