Project

De Tegentijd

Geplaatst op 6 december 2021, 00:00 uur
Illustration

De Tegentijd is een artistiek project dat het langetermijndenken bevordert. In De Tegentijd ervaar je het verhaal van de diepe tijd en hoezeer wij een verantwoordelijkheid hebben voor toekomstige generaties. Vervolgens helpen we je een belofte voor de toekomst te maken. Zo kom je in verzet tegen het kortetermijndenken dat ¬†zoveel van de grote uitdagingen waar we nu voor staan veroorzaakt heeft. Je maakt een wandeling door je eigen leefomgeving en luistert naar een muzikaal-po√ętisch verhaal dat begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121. Onderweg ontdek je hoezeer wij erfgenamen zijn van een immens lange geschiedenis, en hoe ons handelen gevolgen heeft voor wat er voor ons ligt. In verbeelding ontmoet je een kind uit het jaar 2121. Haar maak je een belofte. Een beweging van gelijkgezinden helpt je vervolgens deze belofte te vertalen in actie.

Toelichting

De wandeling duurt een uur, de bijbehorende workshop duurt nog circa 30 minuten. Deelnemers moeten zelf voor een goed opgeladen smartphone met genoeg streaming data en een werkende koptelefoon zorgen. Op deze pagina kun je zien wanneer en waar de volgende wandelingen plaatsvinden.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een zo groot mogelijke beweging van Tijdrebellen die elkaar helpt om de belofte voor de toekomst te vertalen in echte acties. Kom je ook in beweging?
Lopend
Deel dit: