Project

Ontdekkingsondernemers

Geplaatst op 18 december 2021, 09:35 uur

Ondernemers staan voor een gigantische uitdaging; een volledig circulaire industrie in 2050. Dit project werkt vanuit het idee dat samenwerking tussen ondernemers vanuit wederzijdse afhankelijkheid moet plaatsvinden en het tijd is om het winstmaximalisatie-voor-de-aandeelhouders-dogma helemaal achter ons te laten. Hierin willen we bijdragen door de drempel voor ondernemers te verlagen om contact te zoeken met andere ondernemers om een open, constructief gesprek over mogelijkheden voor duurzame productieketens aan te gaan.

Toelichting

Verhalen

Op dit moment zijn we verhalen aan het vastleggen van ondernemers die de stap al gemaakt hebben. Zij vertellen over waarom ze duurzaam zijn gaan ondernemen, waar ze tegenaan liepen en hoe ze dit overwonnen hebben.

Koudwatervrees-ondernemers

Deze verhalen wil ik inzetten om de aandacht te trekken van ondernemers die wel al nadenken over duurzaam ondernemen, maar nog koudwatervrees hebben. Als die aandacht er dan is en ze meer willen weten, moet er ook meer te vinden zijn; hoe kan wat die succesvolle ondernemer gedaan heeft meer algemeen uitgelegd worden, zodat het makkelijk op andere situaties toegpast kan worden? Daar hebben we al goede bronnen en contacten voor.

Oproep-tot-een-open-gesprek-generator

De laatste en belangrijkste stap is om iets krachtigs, helders en aantrekkelijks te ontwerpen dat de koudwatervrees-ondernemer kan gebruiken om een oproep aan andere ondernemers te doen. Iets datt heel laagdremnpelig is en meteen de aandacht trekt van ondernemers die open staan voor zo'n oproep.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Ik zoek mensen die mee willen denken over hoe die ondernemers elkaar kunnen vinden; hoe deze ondernemers iets aangeboden kan worden dat zo'n oproep laagdrempelig, maar relevant de wereld in kan helpen. Echte netwerkers, innovatieve ontwerpers, slimme ontwikkelaars, en heel andere mensen die buiten mijn denkkader bestaan :-)
Init.
Illustration
 
Deel dit: