Project

Moves & Voices

Geplaatst op 27 januari 2022, 15:14 uur
Illustration

Illustratie: Action painting door Sterre de Vresse (danspunt Gent)

'We rarely hear the inward music but we dance to it nevertheless ‘ Rumi

Mijn naam is Ciska Ruitenberg. Ik ben zangeres, songwriter , muzikant, zangcoach en workshopleider. Daarnaast ontwikkel ik muziekprojecten voor het voortgezet onderwijs en leid ik het Instantkoor, een koor zonder leden . Binnen dit Turnlab deed ik onderzoek naar de connectie tussen stem en beweging.  We zijn geen zingende hoofden maar zingende lichamen. Elke cel in ons lichaam resoneert. We zijn constant in beweging.
Het lichaamsbewustzijn van dansers en bewegers is heel inspirerend voor mij als zangeres, muzikant en docent.  Door het hele lichaam in te zetten gaat de energie stromen en raakt het denken meer op de achtergrond. Dit maakt niet alleen het muziekmaken intuïtiever maar ook dat we met minder ruis communiceren. Want wij mensen communiceren voor een groot deel via de lichaamstaal en klank. 

 In maart en april organiseer ik samen met dansdocent Carlijn Visser 4 workshops moved by voice. 
Voor iedereen die wil uitproberen wat er gebeurt als je stem en beweging met elkaar verbindt. Spannend en misschien buiten de comfort zone, humor en speelsheid helpen om het denkende hoofd te negeren. Je hoeft niets speciaals te kunnen om mee te doen.


Iedere workshop heeft één van de vier elementen als thema
6 maart Plons
20 maart Aarde
3  april Zweef
24 april Fik
Inspiratie halen we oa uit Laban Bartenieff (bewegingsleer), Dansexpressie, Gaga Dance, Lichtenberger Methode, Chi Kung en Tai Chi Chuan. En natuurlijk uit de muziek.

Plaats:
Muziekschool Boedijn
Noorderstraat 3
1621 HV Hoorn

Aantal deelnemers: 
maximaal 10

Kosten : 25 euro per workshop , 4 workshops 95 euro

https://www.eventbrite.nl/e/moves-voices-tickets-263020690967?aff=ebdssbcitybrowse&keep_tld=1

Heb je vragen ? Stuur dan een mail naar ciska.ruitenberg@gmail.com 


 

Toelichting

En dan nog..Ik kom graag in contact met choreografen en regisseurs die ook met de stem werken en dirigenten die het lichaam inzetten.  
Ik zou als dat mogelijk is graag als vlieg op de muur meekijken met een repetitieproces of op een andere manier kennismaken met nieuwe werkvormen.

Op deze manier hoop ik meer inzichten en tools te verzamelen voor workshops, onderwijsprojecten en als zangeres en muzikant.Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Inspiratie, Deelnemers workshop
Lopend
Deel dit:
2 reacties

Christie de Wit

do 27 januari 2022 17:03
Mooi project!

Michiel Keller

do 22 september 2022 11:38
Mooi die action painting ook!