Project

Gezocht: een rapper en een netwerker voor protestsong over vluchtelingen

Geplaatst op 27 januari 2022, 11:56 uur
Illustration

Voor het vervolmaken van een protestsong over mensen op de vlucht zoek ik:

  • een rapper die kan helpen bij het maken van de rapgedeeltes van de song
  • een netwerker die kan helpen om het lied breed te verspreiden, op scholen, bij koren, op social media, op radiostations
Toelichting

In 2020 ging ik twee keer naar een vluchtelingenkamp in Griekenland om muziekles te geven aan kinderen. De erbarmelijke omstandigheden in de kampen en het oneerlijke lot van de mensen op de vlucht maakten grote indruk op me. Bij terugkomst in Nederland richtte ik samen met andere actievelingen het Comité Wake Amsterdam op. Iedere derde donderdag van de maand waken en demonstreren we bij het stadhuis van Amsterdam. We willen laten zien dat er wel degelijk draagvlak is in Nederland voor het verwelkomen en opvangen van mensen op de vlucht, hoewel de media en de politiek ons soms anders doen geloven. Ook willen we de politiek steeds weer wijzen op de gemaakte afspraken en beloftes en hun houden aan wat er staat in de Universele verklaring van de Rechten van de Mens: asiel zoeken is een mensenrecht!

In mijn eerste oproep schreef ik dat ik graag een lied over vluchtelingen zou willen ontwikkelen waarin de verschrikkingen die ze moeten ondergaan en een oproep tot actie samenkomen. Ik vroeg om een ervaren muzikant/producer en een muziekstudio om mij te helpen dat lied te ontwikkelen en te produceren. Inmiddels heb ik dat lied  geschreven en heb ik iemand gevonden die het lied met me wil opnemen. 

Ik ben nu op zoek naar een jonge rapper die mij wil helpen om de rapgedeeltes van het nummer te verbeteren en die in te zingen. Iemand die begaan is met het thema, die goed is met taal en die zowel een jonge en oudere doelgroep kan aanspreken. Het lied wordt gepresenteerd op zondag 24 april 2022 tijdens het Benefietconcert dat ik geef in Haarlem (dus niet op 23 januari zoals in de eerste oproep stond). 

Vervolgens ben ik op zoek naar iemand met een groot netwerk die weet hoe we dit lied kunnen ‘pluggen’. De bedoeling is dat er bij het lied een lesbrief komt over het vluchtelingenthema en over acties die kinderen zouden kunnen ondernemen. Het lied en de lesbrief moeten breed verspreid worden op scholen. Daarnaast is het de bedoeling om lied het onder de aandacht te brengen van koren. Bladmuziek en oefenopnames worden online beschikbaar gemaakt. Verder is verspreiding gewenst op social media en bij radiostations. 

Wie ben ik? 
Mijn naam is Christie de Wit. Ik ben muziekjuf op 5 Amsterdamse basisscholen en koordirigent van 2 buurtkoren in Amsterdam. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in community music. Mijn passie is om mensen, muziek en daden met elkaar te verbinden. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
De protestsong gaat 'viral' en zorgt voor meer kennis van en betrokkenheid bij het vluchtelingenthema.
Init.
Deel dit:
2 reacties

Annemiek van der Niet

vr 28 januari 2022 13:47
Dat ziet er veelbelovend uit Christie, ik word erg enthousiast als ik jouw inspirerende verhaal lees, succes!

Christie de Wit

vr 28 januari 2022 18:48
Tnx Annemiek