Project

'het volk der introverten' installatie van kleihoofdjes gemaakt door velen

Geplaatst op 18 maart 2022, 16:44 uur
Illustration

Een groeiend beeldend kunstwerk van honderden gekleide hoofdjes, gemaakt door vele handen. Kom een hoofdje kleien en draag bij aan het kunstwerk tijdens de boetseersessie op 30 april om 14h in de Superette!
 
Het volk der introverten biedt een podium aan het ongeziene in de mens- en samenleving.
 
Maak een eigen hoofdje tijdens de boetseersessie in de Superette en volg even je handen in plaats van je hoofd. Je geboetseerde hoofdje wordt onderdeel van het kunstwerk.
 
In ieder mens huist introversie, maar in deze moderne tijd lijkt dat meer een zwaktebod dan een kracht. Hoe harder je roept, hoe meer ruimte je krijgt in de wereld waarin we leven. De mensen die daardoor in de verdrukking raken, verstoppen zich stilletjes in de kieren en gaten van de maatschappij. Dokter ziet haar eigen introverte kant juist als haar kracht. Ze is van mening dat in het introverte de durf huist om afstand te kunnen nemen van gewoontes, om een eigen blik te ontwikkelen en te veranderen. Met het volk der introverten geeft zij een podium aan het introverte in mens en maatschappij. Dit kunstwerk werd ontwikkeld in samenwerking met Museum Arnhem en was in verschillende musea, en sociaal-maatschappelijke 

Toelichting

wil je meekleien? Laat het weten!

Wil je een boetseersessie hosten of het kunstwerk uitnodigen? Laat het weten!

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Idee

Documenten
Deel dit: