Project

De Week voor Toekomstige Generaties

Geplaatst op 30 juni 2022, 10:37 uur
Illustration

The Turn Club, het Ministerie van de Toekomst en het Lab Toekomstige Generaties initiëren en faciliteren de stem van de toekomst door het jaar heen. Ze betrekken toekomstdenkers bij interventies en experimenteerruimte zoals het organiseren van een lokale en verkleinde vorm in burgerberaden: Plekberaden voor de Toekomst. Als deelnemer vertegenwoordig je de belangen en het welzijn van toekomstige generaties. 

Toekomstdenker worden
Jij kunt ook Toekomstdenker voor jouw wijk, stad of gemeente worden. Als toekomstdenker organiseer je bijv. een Burgerberaad in de vorm van het Plekberaad voor de Toekomst tijdens of na de Week voor Toekomstige Generaties. Je onderzoekt daarbij de belangen van toekomstige generaties in het kader van SDGs en de brede welvaart doelen in jouw gemeente.

Sluit je aan als je:
* Een Plekberaad voor de Toekomst wilt meemaken.
* Opgeleid wilt worden tot toekomstdenker.
* Gastvrouw/gastheer wilt worden.
* Coördinator/organiser wilt worden.

Betrokken beweging
In Plekberaden voor de Toekomst wordt de zoektocht geopend naar de mooist mogelijke toekomst voor aankomende generaties, gewoon bij jou in de buurt. Door met elkaar toekomstige generaties een stem te geven, ontstaat een beweging die zich inzet voor het welzijn van de generaties van vandaag en morgen. Je kunt een (gratis toegankelijke) training in Toekomstdenken bijwonen in september in Utrecht. Kijk op: www.weektoekomstigegeneraties.nl en meld je aan.
 

Toelichting

De Week voor Toekomstige Generaties is een initiatief van het Ministerie van de Toekomst, het Lab Toekomstige Generaties en The Turn Club. Tijdens de SDG Action Week (jaarlijks rond 25 september) vieren we de week door het hele land in actie voor de toekomst. Dit wordt aangeboden door drie organisaties die het generatiedenken willen versterken en daarbij zoeken naar nieuwe democratische vormen en betrokkenheid in de samenleving.

Drijvende krachten van de landelijke beweging zijn o.a. Merlijn Twaalfhoven, Jan van de Venis, Klaas Sietse Spoelstra, Meta Knol en Miranda Willems.

Op zo'n 50+ plekken in Nederland zijn lokale toekomstdenkers actief die een Plekberaad voor de Toekomst in hun eigen stad of dorp helpen organiseren. Lees hier mee over deze rol.

Gewenst resultaat 
In actie voor de mooist mogelijke toekomst!
Lopend
Illustration
 

Deel dit: