Project
Lopend

Nationale Week voor Toekomstige Generaties

Geplaatst op 30 juni 2022, 10:37 uur
Illustration

Van 23 tot en met 27 september 2022 organiseren The Turn Club, het Ministerie van de Toekomst en het Lab Toekomstige Generaties de Week voor Toekomstige Generaties. Als deelnemer doe je mee in het Plekberaad en vertegenwoordig je de belangen en het welzijn van toekomstige generaties. Ieder Plekberaad van de Toekomst kan tijdens of na ‘De Week voor Toekomstige Generaties’ in 2022 plaatsvinden.

Plekberaden voor de toekomst
The Turn Club, het Ministerie van de Toekomst en het Lab Toekomstige Generaties initiëren en faciliteren de stem van de toekomst door het jaar heen. Ze betrekken Toekomst Ambassadeurs bij het organiseren van een lokale en verkleinde vorm in burgerberaden: Plekberaden voor de Toekomst.

Toekomst Ambassadeur worden
Jij kunt ook Toekomst Ambassadeur voor jouw gemeente worden. Als Toekomst Ambassadeur organiseer je een Burgerberaad in de vorm van het Plekberaad voor de Toekomst tijdens of na de Week voor Toekomstige Generaties. Je onderzoekt daarbij de belangen van toekomstige generaties in het kader van SDGs en de brede welvaart doelen in jouw gemeente.

Sluit je aan als je:
* Een Plekberaad voor de Toekomst wilt meemaken.
* Opgeleid wilt worden tot Toekomst Ambassadeur.
* Gastvrouw/gastheer wilt worden.
* Coördinator/organiser wilt worden.

Betrokken beweging
In Plekberaden voor de Toekomst wordt de zoektocht geopend naar de mooist mogelijke toekomst voor aankomende generaties, gewoon bij jou in de buurt. Door met elkaar toekomstige generaties een stem te geven, ontstaat een beweging die zich inzet voor het welzijn van de generaties van vandaag en morgen.

Kijk op: www.weektoekomstigegeneraties.nl
 

Toelichting

De Week voor Toekomstige Generaties is een initiatief van het Ministerie van de Toekomst, het Lab Toekomstige Generaties en The Turn Club. Drie organisaties die het generatiedenken willen versterken en daarbij zoeken naar nieuwe democratische vormen en betrokkenheid van kunstenaars en jongeren.

Drijvende krachten van de landelijke beweging zijn o.a. Merlijn Twaalfhoven, Jan van de Venis, Klaas Sietse Spoelstra, Meta Knol, Roosmarijn van de Velde, Wini Weidenaar, Marian van Voorn en Miranda Willems.

Op zo'n 25 plekken in Nederland zijn lokale Toekomst Ambassadeurs actief die een Plekberaad voor de Toekomst in hun eigen stad of dorp helpen organiseren. Lees hier mee over deze rol, zullen we samen een Plekberaad over de Toekomst van de plek waar jij woont houden?

Illustration
 

Deel dit: