Project

Ontwikkeltraject praktisch idealisme: Utrecht

Geplaatst op 12 september 2023, 10:00 uur
Illustration

Omarm je idealen en maak tastbare stappen naar een goede wereld.

Hoe wil jij terugkijken op jouw rol in deze tijd van veranderingen? Waar kun jij voor zorgen? Hoe breng je dat wat je het beste kunt naar de plek waar het het hardste nodig is? Kies je in deze tijden van chaos en verandering ervoor om je te laten meevoeren met de dagelijkse portie opwinding in het nieuws en sta je als toeschouwer langs de zijlijn als de ene crisis de andere opvolgt? Of vind je een rol van betekenis om te spelen? 

Samen met andere idealisten, gangmakers en veranderaars maken we onze idealen tastbaar en delen onze plannen. In een traject van vier maanden zetten we onze gevoelens en zorgen over problemen die er in de wereld spelen om in een concrete vorm waarmee jouw ideaal, talent of zoektocht met anderen verbonden wordt.

 

Praktisch:

Je kunt meedoen, met een concreet of nog pril plan, maar ook als je nog geen idee hebt.

Je investeert 4 avonden en één zaterdagmiddag, verspreid over enkele maaden. Daarnaast maak je enkele uren per week ruimte om jouw samenwerkingsproject te ontwikkelen.

Je wordt uitgenodigd voor het landelijke netwerk en het online platform van The Turn Club en krijgt een profiel en projectpagina waarmee jouw ideeën zichtbaar worden en mensen je kunnen helpen.

Kosten zijn: €59,- voor het hele traject. 

Deze prijs is laag dankzij donateurs van The Turn Club en het VSB fonds. 

 


BIJEENKOMSTEN:

Startbijeenkomst donderdag 19 oktober 

Hier brengen we ons praktisch idealisme in kaart: wat is het punt van overlap tussen datgene wat je goed kunt, datgene waar je blij van wordt en datgene wat er nodig is in de wereld? We vormen groepen van 3-5 personen op basis van het karakter van het ideaal. Ook mensen die niet bij de performance in september waren kunnen zich hier nog bijvoegen.


Donderdag 9 november 

Kleine bijeenkomst: in groepen van 3 a 5 personen. Ook mogelijk via zoom. Met een introfilm van Merlijn en Nina en een werkvorm waarin verbeeldingskracht de ruimte krijgt. We verzamelen hulpvragen, delen die on- en offline en zetten een creatief proces in beweging.


Zaterdag 2 december

Ontwikkel- en ontmoetingsmiddag met deelnemers uit verschillende steden samen. Hier ontstaan op creatieve manieren beelden, geluiden en verhalen waarmee onze idealen tastbaar worden.


Donderdag 11 januari

Kleine bijeenkomst - in groepen van 3 a 5 personen. Ook mogelijk via zoom. Met een introfilm en een werkvorm waarin we het proces naar presentatie uitwerken.


Donderdag 15 februari

Presentatie- en deelavond - Live avond met presentaties waarin we projecten, ideeën en vervolgstappen delen en verbinden. Hierbij zijn met bestaande (lokale) initiatieven en het landelijke netwerk van The Turn Club en het Ministerie van de Toekomst en Plekmakers betrokken.

AANMELDEN:

Stuur een e-mail naar: miriam@turnclub.org als je wil meedoen met dit traject en geef daarbij aan voor welke stad je je opgeeft (Tilburg, Arnhem, Den Haag of Utrecht). Je krijgt dan per mail meer informatie toegestuurd.

 

 

Lopend
Deel dit: