Project

Stem&Luister

Geplaatst op 18 oktober 2023, 14:39 uur
Illustration

Stem&Luister is een kunst in de zorg project waarbij door middel van improvisatie met stem en klank beteknisvolle ontmoetingen ontstaan voorbij de woorden en van mens tot mens. Binnen deze ontmoetingen komen de betrokken zangers mensen tegen met diverse achtergronden, levensverhalen én verschillende vormen van dementie. 

Stem&Luister zangers bezoeken wekelijks de woonkamers van bewoners in verpleeghuizen in Amsterdam. De bewoners kunnen al luisterend de kunst van het improviseren met de stem ervaren en worden tegelijkertijd uitgenodigd om actief mee te doen aan de compositie die ter plekke ontstaat. 

De groeiende groep Stem&Luister zangers bestaat uit professionele zangers van het Genetic Choir ensemble uit Amsterdam en uit betrokken vrijwilligers, zie ook www.stem-en-luister.nl

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Met Stem&Luister willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Daarnaast willen we met onze langdurige aanwezigheid in de zorgorganisatie bijdragen aan een cultuuromslag waarbij betekenisvol contact geen uitzondering maar de regel is.
Lopend
Deel dit: