Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Beyond conflict| Complexity Lab session SPT practice Group Amsterdam

Geplaatst op 13 november 2023, 14:37 uur
Illustration

Als we het conflict in het Midden Oosten aankijken, laat dat ons vaak niet onberoerd. In deze ervaringsgerichte bijeenkomst gebruiken we een systemische, lichaamgerichte aanpak om perspectieven te vinden die voorbij het zwart-wit denken voeren. Welke beweging wordt er mogelijk als we de complexiteit doorleven? Welk perspectief ontstaat als we hoofd, hart en handen integreren?

Die vraag bekijken we op 23 november in Amsterdam van 17.30 to 19.30 uur, in Studio Rumah (zie hieronder de aanmeldlink).

We werken met Social Presencing Theater (SPT), de 'sociale technologie' van collectief bewustzijn en systemische verandering. SPT helpt individuen, teams en organisaties om duurzamer, creatiever en inclusiever te zijn. Het is een ervaringsgerichte methode die direct naar de kern gaat en diepgaande verandering faciliteerd. De methode is ontwikkeld door het Presencing Institute onder leiding van Arawana Hayashi en Otto Scharmer en maakt gebruik van eenvoudige lichaamshoudingen die de huidige dynamiek in een situatie zichtbaar ("theater") in de ruimte maken. Dit geeft inzicht in hefbomen voor verandering en maakt SPT een praktische bron om uit te putten bij vraagstukken die aan de vergadertafel moeilijk op te lossen zijn.

Toelichting

De bijeenkomst is onderdeel van een reeks georganiseerd door Emergentia, die zich richten zich op nieuw perspectief in complexe (maatschappelijke) vraagstukken. Elke maand wordt een ander vraagstuk belicht.

AANMELDEN: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-spt-practice-group-amsterdam-complexity-lab-743404481817?aff=oddtdtcreator

MEER over SPT: https://www.emergentia.nl/werk/social-arts/

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een verbreed blikveld. Wijs en authentiek handelen, vanuit nieuwsgierigheid, compassie en moed.
Init.
Deel dit: