Activiteit

Workshop bouw je eigen BioBieb stekjesruilkast!

zondag 13 juni 2021   |   11:00 - 15:00 uur   |   De Bikkershof, ecologische stadstuin Utrecht

Workshop BioBiebs maken bij de Bikkershof!

Deze zondag 13 juni, op de Groen Moet Je Doen Dag, ga ik (Henk) vanaf 11:00 uur samen met klushulpen Symen en Kyran - en wie het verder leuk lijkt - bij de Bikkershof / poort Bekkerstraat, flink staan te timmeren en zagen, boren en schroeven!

We gaan nl. proefdraaien voor 'Project BioBieb', de actie om de planeet te redden moet namelijk toch ergens een keer beginnen en dit is dan toch een super mooie gelegenheid? 

Wat gaan we doen?
Van restanten hout bedenken en maken we zelfgebouwde stekjes ruilkasten: BioBiebs! De BioBiebs kun je als ze klaar zijn aan de gevel van je huis of woonwagen hangen, of in de tuin langs de weg op paaltjes zetten.

Henk (53, baard, werkbroek en werkschoenen) geeft om te beginnen een beetje wat uitleg over het project, de bedoeling en wat er wordt verwacht. Er is koffie, thee, iets fris en een koekje of een stuk fruit.

Daarna gaan we meteen aan de slag!

Wie mee wil doen is welkom, het is een vrije in & uit & er doorheen loop. Je hoeft niks te kunnen alleen te willen. En dan zien we verder wel hoe het gaat. Zoals Pipi Langkous al zei: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"

Er is enorm veel materiaal verzameld, qua verduurzaamd tuin hout, tweede hands tropisch hardhout, oude schommels, verlaten speelhuisjes, ontsnapte konijnenhokken en waaiboomhoutpallets, geërfde antieke meubels, in 5 verschillende kleuren afbladderende kozijnen, er zijn rechte en kromme schroeven en spijkers, haken en ogen, er is potgrond, er zijn jampotjes en natuurlijk zijn er ook allerlei soorten... ...stekjes!

Stekjes van moestuin planten en sierplanten voor in en om het huis en natuurlijk zeldzame inheemse wilde bloemen, vergeten groentes en hele (kleine) bomen!

Jij bent dus ook heel van harte welkom om je eigen klus, ruil, en stekjes materiaal mee te nemen!!!

We ronden vanaf 15:00 weer af.

PS: Je mag elkaar natuurlijk ongevraagd ook heel deskundig advies geven, en zelfs betweters, zoals tante Pastellia of gesjochte figuren als Donder Kareltje mogen gewoon meedoen! 

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Elke bijdrage is welkom!
Datum zo 13 juni 2021
E-mailadres
hcveen@gmail.com
Documenten