Activiteit
Activiteit

Zangdag Turnlab Vocaal Leiderschap (vol)

zondag 17 oktober 2021 , 11:30 - 16:30 uur
Illustration

Vanuit het Turnlab Vocaal leiderschap organiseren zes dirigenten/musici een zangdag op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof (in Driebergen). In maar liefst vier verschillende vocale workshops onderzoeken we de rol van klank en zang in relatie tot ons lichaam, tot onze omgeving en tot onze idealen. Een vrolijke en onderzoekende dag voor zangers om te genieten van veel verschillende ideeën over wat samenzang allemaal kan doen en betekenen.

Singer-songwriter Ciska Ruitenberg onderzoekt in het Turnlab de relatie tussen zang en beweging. Samen met danseres Carlijn Visser geeft ze de workshop Moved by Voice, waarbij dit onderzoek samen verder wordt uitgediept.

Wandelcoach en dirigent Annemiek van der Niet is op zoek naar de relatie tussen onze stem, de natuur en ons hart. In haar workshop staan plezier en zingen vanuit een flow centraal. Ook ga je met Annemiek improviseren met alle geluiden die je met verrassende klanken, stem, ritme en body en plek geven. Een workshop vol verrassingen dus..

Dirigent Josefine Straesser is iniatiefnemer van de Buurtcantate in Amsterdam-West, waarin groei en bloei centraal staan. In haar workshop gaan we aan de slag met zingen met het hele lijf, middels oefeningen. En met het muzikale- en inhoudelijke materiaal van de cantate.

Muziekdocent en koordirigent Christie de Wit onderzoekt hoe ze protestsongs kan inzetten voor maatschappelijke verandering, in het bijzonder bij protestacties voor vluchtelingen. Ze neemt deelnemers aan de workshop mee op reis langs de geschiedenis van de protestsong en nodigt hen uit om zelf aan een protestsong te werken.

Voor deze dag hoef je niet iets speciaals te kunnen qua zingen of bewegen. Iedereen is welkom.

De dag wordt in goede banen geleid door Barbara Wessel en Imre Ploeg.

Als zanger volg je twee van de vier workshops. Aan het eind van de dag brengen we het geheel bij elkaar.
11.30 - ontvangst met koffie en thee*
12.00 - workshops in twee groepen
13.30 - lunchpauze*
14.15 - workshops in twee groepen
15.45 - samenbrengen van het materiaal
16.30 - einde

* Samen met Kraaybeekerhof zorgen we voor koffie, thee en een eenvoudige, vegetarische lunch.

De workshopdag is bedoeld voor zangers en dirigenten (dansers zijn ook welkom) die benieuwd zijn naar nieuwe vormen van samenzang en de relatie tussen samenzang en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Bovenal is het een dag vol zang, beweging en onderzoek.

We verzamelen vanaf 11.30 uur bij de ingang van Landgoed Kraaybeekerhof (https://kraaybeekerhof.nl/contact). Zorg dat je op tijd bent, zodat we om 12.00 uur echt kunnen beginnen. Je krijgt bij aankomst koffie en/of thee.

Vooraf inschrijven is verplicht. Je krijgt dan een mail met betaalverzoek (€20). Je inschrijving is pas compleet als we de betaling hebben ontvangen.

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN.

Het maximum aantal deelnemers is verhoogd van 18 naar 30.

Kosten toelichting
€20.00,- (dit is inclusief koffie, thee en lunch, vooraf betalen)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
bjwes@xs4all.nl

Maximum aantal deelnemers: 18