Activiteit

Conferentie Kunst en Zorg op het Levenslustfestival van Pluspunt Rotterdam

vrijdag 20 mei 2022 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

20 mei: Kom naar het ‘Levenslust festival’ van Pluspunt Rotterdam!
 
Van 19 tot 22 mei is het ‘Levenslust festival’ van Pluspunt Rotterdam, een dagbesteding met sociale werkplaats voor mensen die te maken hebben met psychische problematiek en verslavingen die door deze omstandigheden niet (goed) meekomen in de maatschappij.

Tijdens het festival is er een openhuis met expositie, en er zijn verschillende optredens, workshops en debat. 
 
Conferentie Kunst & Psyche
Op vrijdag 20 mei neemt de Kunst en Zorg community deel aan een conferentie over Kunst en Psyche met een rondetafelgesprek over de kracht van kunst voor mensen met een psychische hulpvraag en hoe onzekerheidsvaardigheden kunnen helpen bij levensvragen.
 
Ook is er een presentatie over participatieve kunst, worden er verschillende projecten op het snijvlak van kunst en zorg gepresenteerd en word jij als bezoeker uitgenodigd om deel te nemen aan gesprek. 
 
Cliënten van Pluspunt Rotterdam krijgen ondersteuning om hun weg te vinden in o.a. het zorgsysteem en de maatschappij. Maar vooral vinden deelnemers hier hun rust en ruimte en een uitlaatklep om via de kunst expressie te geven aan hun gedachten en gevoelens. 
 
Aad van der Kooij is werkplaatsbegeleider en kunstenaar bij Pluspunt Rotterdam. In de werkplaatsen inspireert Aad de cliënten om aan de slag te gaan met de aanwezige en soms verborgen talenten:

'Als kunstenaar sta je een beetje buiten de samenleving, en dat staan deze mensen ook. Dat schept een band'
 
 

De werkplaatsen:
Er is een hout- en metaalwerkplaats, muziek- en computerwerkplaats een plek voor zeefdrukken, een schildersatelier, een werkplaats waar fietsen worden gerepareerd en verkocht, een buurttuin en ook wordt er gewerkt aan een circulaire systeem om materialen en gevonden spullen uit de buurt te recyclen en een nieuw leven te geven. Tenslotte is er een keuken waar gemeenschappelijke maaltijden worden bereid en genuttigd. De cliënten zien de concrete vruchten van hun inzet als versterking van hun eigenwaarde.  
 
In januari gaf Aad een presentatie over zijn werkzaamheden bij Pluspunt Rotterdam, de visie en achtergrond van de dagbesteding.
Lees de volledige terugblik hier.
 
Hier vind je het complete programma van het festival: 
https://www.pluspuntrotterdam.info/levenslust-festival/ 

Kom je ook? En ga je mee op rondleiding van Aad door de inspirerende werkplaatsen? Geef je op via kunstenzorg@turnclub.org 
 


 

Locatie
Stichting Pluspunt Rotterdam
Locatie West:
Samuel Mullerplein 17c, 3023 SK Rotterdam
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Voor iedereen met een interesse in Kunst en Zorg, dagbesteding en activiteiten voor mensen met psychische problematiek en verslavingszorg.
Illustration
festival poster
Deel dit: