Activiteit

Turn Day | Kunst, Zorg & Welzijn | 21 januari in Amsterdam

zaterdag 21 januari 2023 , 11:00 - 17:30 uur

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseren we een Turn Day rondom het thema Kunst, Zorg & Welzijn bij de diaconie in Amsterdam. The Turn Club nodigt de kunst en zorg community uit om elkaar na vele online sessies eindelijk offline te ontmoeten. 

Het wordt een dag vol inspiratie en uitwisseling, voor kunstenaars, creatieven en veranderaars die zich bezighouden op het snijvlak van kunst, zorg en welzijn. We onderzoeken hoe we de bestaande verbindingen kunnen versterken en elkaar kunnen inspireren en ondersteunen in het bouwen van meer bruggen tussen deze vakgebieden.

Het doel van een Turn Day is een veilige ontmoetingsruimte creëren voor alle professionals die werken vanuit een kunstenaarsmindset. Deze dag is een moment om de geest te scherpen, inspiratie op te doen en je hulpvragen direct met het netwerk te delen. Zo kunnen kleine ideeën uitgroeien tot tastbare plannen en worden zaadjes geplant voor nieuwe samenwerkingen. 

Opzet van het programma (onder voorbehoud):
1.   Binnenkomst met koffie en thee, korte introductie van de de dag.

2.   Openingsactiviteit door Iris Jousma.

3.   Presentaties geïnspireerd op Pecha Kucha vorm, waarin aan de hand van een fotoserie wordt verteld over projecten op het snijvlak van kunst, zorg en welzijn.

* Lunch-pauze * (Wij zorgen voor soep, koffie en thee)

4.   Panel gesprek: er worden een aantal sprekers uit het vak uitgenodigd voor een panelgesprek over de waarde van kunst in de domeinen van zorg en welzijn, hoe we samenwerkingen kunnen laten groeien en borgen en van welke fouten we heel veel kunnen leren (best fuck ups). Er is ook ruimte voor vragen en discussie met het publiek.

6.   Met elkaar aan de slag tijdens Werk in opvoering: een muzische werkvorm waarbij elke deelnemer een persoonlijke vraag inbrengt en hier op creatieve wijze feedback op krijgt.

7.    Afronding met Iris: inspiratie deel-oefening.

8.    Borrel.

-----------------

Wat: Turn Day over Kunst, Zorg & Welzijn
Wanneer: Zaterdag 21 januari van 11:00-17:30
Waar: Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
Kosten: €15,-
Aanmelden: via dit formulier.

Heb je vragen over deze Turn Day? Mail dan naar kunstenzorg@turnclub.org

 

Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Iedereen die werkzaam is in kunst, zorg en/of welzijn en bezig is met de crossover tussen deze domeinen.
Illustration
 
Deel dit: