Activiteit

Ontwikkeltraject Praktisch Idealisme: De volgende stap

zaterdag 10 februari 2024 , 10:30 - 17:00 uur
Illustration

Hoe wil jij terugkijken op jouw rol in deze tijd van veranderingen? Waar kun jij voor zorgen? Hoe breng je dat wat je het beste kunt naar de plek waar het het hardste nodig is? Kies je in deze tijden van chaos en verandering ervoor om je te laten meevoeren met de dagelijkse portie opwinding in het nieuws en sta je als toeschouwer langs de zijlijn als de ene crisis de andere opvolgt? Of vind je een rol van betekenis om te spelen?

De afgelopen maanden hebben de deelnemers van het langere Ontwikkeltraject Praktisch Idealisme zich onder de bezielende leiding van Nina Boas en Merlijn Twaalfhoven gebogen over bovenstaande vragen. Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben ze onderzocht waar hun idealen liggen en welke onderwerpen ze zouden willen aanpakken. Die ideeën worden nu met elkaar en een grotere groep mensen gedeeld om met nieuwe input en verbindingen hierna echt aan de slag te gaan.

Open voor iedereen

Ook andere praktisch idealisten zijn welkom op 10 februari. Als je zelf ideeën hebt die je verder wil uitwerken, ze in een groter geheel wil plaatsen, en/of geïnspireerd worden door wat al gebeurt, is deze bijeenkomst een mooie start. In de ochtend onderzoek je je eigen idealen en hulpbronnen, in de middag brainstorm je samen over enkele concrete thema’s verder. 

Programma

Na het openingsritueel dat je samen vorm geeft, start je door vanuit verschillende perspectieven (het fysieke, emotionele, mentale en de verbeelding) te kijken naar welke hulpbronnen je ideaal kunnen ondersteunen. 

Na een potlucklunch waarbij iedereen zelf iets meeneemt om te delen, worden in een open space aan de hand van verschillende vragen alle idealen en plannen samengebracht om alle aanwezige kennis en inspiratie te delen, om zoveel mogelijk kruisbestuiving te laten plaatsvinden. Vragen als: hoe vinden mensen elkaar en bouwen we aan een sociale en duurzame samenleving? Hoe krijg ik meer community in mijn leven? Hoe krijgen we de samenleving in een waardevolle(re) versnelling? Hoe creëer je draagvlak?) 

Iedereen gaat naar huis met een eigen action board om direct als praktische idealist verder te kunnen gaan. 

 

10.30 - 11.00 uur: Binnenkomst met koffie en thee, korte introductie van de de dag.

11.00 - 11.30 uur: Openingsactiviteit o.l.v. Nina Boas

11.30 - 12.30 uur: Welke hulpbronnen kunnen je ideaal ondersteunen?

12.30 - 13.30 uur: POTLUCK LUNCH (Wij zorgen voor een soepje, neem iets mee om te delen met een ander)

13.30 - 15.00 uur: Open Space

15.00 - 16.00 uur: Ophalen Open Space & invullen action board

16.00 - 16.15 uur: Creatieve afsluiting

16.15 - +/- 17.00 uur: Borrel

 

Details

Wat: Inspiratiedag Praktisch Idealisme
Wanneer: Zaterdag 10 februari van 10.30 -17:00 uur
Waar: De Turnzolder in het gebouw van Limmikhof: Nieuwe Keizersgracht 1A, 1018 DR Amsterdam
Kosten: €25,-
Aanmelden: via deze link.

Heb je vragen over deze dag? Mail dan naar miriam@turnclub.org

Locatie
De Turnzolder in het gebouw van Limmikhof: Nieuwe Keizersgracht 1A, 1018 DR Amsterdam
Deel dit: