Project

bizarre productieketens of 'de dingen die ons omringen'

Geplaatst op 23 oktober 2020, 10:39 uur

wat komt er allemaal kijken bij de dingen die we kopen? welke weg hebben de dingen waarmee we ons omringen, die we eten, of gebruiken, of weggooien, afgelegd?

ik wil een poging doen deze bizarre productieketens in beeld te brengen. geen oordeel, geen cijfers, enkel: hoe werkt het en wat en wie komen erbij kijken? hoe complex zit ons systeem in elkaar?

Toelichting

tekeningen in navolging van de franse filosoof bruno latour. met de actor-network-theorie wil hij ons trainen om de mens weer als onderdeel van een netwerk te zien; de mens niet langer als de baas van alles en de wereld, maar als onderdeel daarvan. de mens staat er niet boven.  ik probeer zulke netwerken in kaart te brengen. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
laten zien hoe complex onze consumptiemaatschappij in elkaar zit. misschien ook hoe absurd. misschien wordt de vraag opgeroepen of het anders kan. of het zoveel moet. misschien ook niet.
Idee
Deel dit:
1 projectupdate

laura mentink

Project volgens planning

project begint zich te vertakken. allereerst wordt het een boekje 'de dingen die ons omringen' 

een prentenboek - over tien dingen* uit het leven van mijn achtjarige Ghanese buurjongetje Manuel. twintig prikkelende tekeningen laten zien welke weg die dingen hebben afgelegd om bij Manuel te komen en ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina