Project   

De BioBieB: Stekjesruilbieb van hergebruikt hout

A
Geplaatst op 8 januari 21, 14:37 uur

De BioBieB! Wat is dat? Idee is om een heel netwerk van stekjesruilkastjes te bouwen. Zoals boekenruilkastjes, maar dan voor  (stekkies van) kamer-, balkon- en moestuin- planten. Jonge boompjes mogen ook! Samen verbinden we met onze BioBiebs een 'Great Green Wall Against Climate Change', niet een muur die ons van elkaar scheidt, maar een levende muur, die ons met elkaar en onze levende omgeving verbindt. De grandioze, spectaculaire opening van de allereerste BioBieB is eind mei/begin juni in Utrecht. Lokaal zijn al volop ontwikkelingen rond het project dus houd deze pagina in de gaten voor het nieuws hier over! Het is voor iedereen die hiermee aan de slag wil, bijvoorbeeld als je stekjes over hebt van de tuintjes acties van de supers. De uitleg van het project staat in het PDF bestand hier onder is toegevoegd. 

Volg het project hier, op de Turnclub,
of op Nudge: https://www.nudge.nl/projects/de-biobieb/ 
of op Facebook: https://www.facebook.com/biobieb  
Op internet vind je binnekort ook het eigen Webstekje van BioBieb.

Toelichting

Op facebook: https://www.facebook.com/biobieb 
Mail hcveen@gmail.com bij interesse in deelname.
Je vindt me ook op LinkedIn:
H.C. van der Veen | LinkedIn

E-mailadres
hcveen@gmail.com
Documenten
1 project-update

Henk van der Veen

10-jun-2021 10:35
Project volgens planning

Update 10 juni 2021
In de afgelopen paar maanden is ongelofelijk veel werk  verzet! Met de fietskar (merk 'eigenbouw') zijn stapels hout verzameld, er zijn stekjes gekweekt, er is genetwerkt, aan promotie gedaan en het plan is verder uitgewerkt.  We hebben een start locatie en een evenement!
  
Zondag ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

Merlijn Twaalfhoven

Hoi Henk, Ik vind het een tof idee.
Zullen we kijken of we in bepaalde steden of dorpen mensen kunnen vergaren? Als je een datum + plek prikt waarop jij zou kunnen, deel ik het graag in onze brede achterban.
19-feb-2021 15:43

Henk van der Veen

Hoi Merlijn! Ik ben inmiddels een stukje verder met het project en in Utrecht lokaal wat (productie) lijnen aan het uitzetten. Ik heb deze maand ook een fietstrailer klaar waarmee ik pallets kan verzamelen en BioBiebs kan gaan bezorgen. Ook werk ik aan drie verschillende prototypes, dus het gaat de Lees meer
6-apr-2021 16:35

bericht verwijderd

bericht verwijderd

Wil je reageren? Meld je dan aan.