Project

De toekomstverkiezing

Geplaatst op 15 maart 2022, 10:39 uur
Illustration

Waarom is de toekomstverkiezing belangrijk?

Grote vragen over de toekomst krijgen vaak weinig aandacht. We zijn immers bezig met dagelijkse dingen. Verplichtingen, leuke of nuttige zaken. En soms ook met urgente problemen die schreeuwen om een oplossing. Ook al lossen we elke dag problemen op, we hebben daardoor niet de ruimte om  stil te staan bij de onderliggende structuren van de samenleving. Als we niet oppassen blijven we ons leven leiden in oude sporen. Deze structuren hebben echter veel invloed en bepalen onze  richting. Ze brengen ons naar de toekomst. 

Wij geloven in de beroemde uitspraak: Alles wordt twee keer gemaakt, eerst in verbeelding, dan in de werkelijkheid. Daarom zien wij het verrijken en activeren van de verbeeldingskracht bij jongeren en alle andere mensen die zich normaal niet aangesproken voelen bij toekomstvraagstukken als een belangrijke taak. Door ruimte voor dialoog en verbeeldingskracht te bieden, vragen we een grote groep mensen: 

Kunnen wij ons een goede toekomst voorstellen?

Vervolgens gaan we concreet maken wat we voor ons zien door samenwerkingen tussen creatieven, jongeren, actieve burgers en bestuurders en lokale overheden tastbaar te maken en hen te helpen bij de vraag: Hoe zouden wij daadwerkelijk de richting van een goede toekomst kunnen inslaan?

Lees meer over dit project en hoe jij kunt helpen op https://toekomstverkiezing.nl/

Het is vanaf nu mogelijk om te stemmen op verschillende toekomstbeelden! Klik HIERRRRRRR!

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen

Deel dit: