Dit project is afgerond
Project

Academie voor Onzekerheidsvaardigheid

Geplaatst op 22 maart 2020, 17:30 uur

Kunstenaars, cultuurmakers en creatieve ondernemers weten als geen ander hoe je houvast vindt in het onbekende. In deze tijd waarin al onze zekerheden vloeibaar worden, bieden zij lessen onzekerheidsvaardigheid aan scholieren. 

Toelichting

Wat heb je nodig voor het leven?

Schoolboeken, testen en lesprogramma’s bieden een antwoord. Maar dit antwoord is niet compleet. Musici, theatermakers en schrijvers van het makerscollectief The Turn Club brengen hun opmerkelijke verhalen, frisse ideeën en bijzondere voorbeelden van mensen die buiten de geijkte paden liepen naar scholieren toe. In een interactief online programma delen zij de dilemma’s, uitdagingen en inzichten waarmee zij vormgeven aan een leven waarin schoonheid, zorg voor anderen en grote idealen centraal staan. 

In een tijd van veranderingen, grote sociale en ecologische uitdagingen voor de mensheid is het de belangrijkste vraag die je als opgroeiend mens kan stellen: wat kan mijn rol worden in de wereld van morgen? Wij zullen het antwoord niet weten, maar we kunnen wel vertellen hoe je het stuur van je leven in handen kunt nemen en een eigen koers kunt kiezen die afwijkt van de gebaande paden. Dat is niet alleen leerzaam als je een creatief en artistiek vak wilt kiezen. Iedereen die idealen koestert, iedereen die zich niet thuisvoelt in een zakelijke of commerciële werkomgeving en iedereen die mee wil bouwen aan een betere wereld zal een eigen weg moeten vinden in een onzekere en veranderende wereld. 

Voor deze ontmoeting zoekt The Turn Club docenten en andere mensen die het contact met scholen kunnen organiseren. 

Kijk voor meer info op: Onzekerheidsvaardigheid.nu

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar
Klaar
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Merlijn Twaalfhoven


Lees hier mijn pleidooi voor Onzekerheidsvaardigheid in NRC van zaterdag: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/27/een-onzekere-toekomst-leer-van-kunstenaars-a3995162 lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Merlijn Twaalfhoven

Project volgens planning

De Academie voor Onzekerheidsvaardigheid was zaterdagavond 25 en zondagmiddag 26 april op televisie. Kijk hier het interview met Marjolijn van Heemstra en Merlijn Twaalfhoven bij Vpro Mondo. https://www.npostart.nl/mondo/25-04-2020/VPWON_1310640 lees meer
0
Open de update in eigen pagina