Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

'Wat blijft'

Geplaatst op 4 juni 2020, 17:16 uur

welk ‘product’ kan ik als theatermaker/tekenaar/schrijver ontwikkelen voor bedrijven/banken/overheden waarin ik kan ‘bijdragen’ aan de klimaattransitie? 

initiele plan is om een serie korte performances te ontwikkelen voor ‘beleidsmakers en beslissingnemers’ bij bedrijven, banken en overheidsinstanties, in de hoop hun beslissingen met betrekking tot milieukwesties te beinvloeden. 

op dit moment vermoed ik dat het gedachtegoed van Bruno Latour en Timothy Morton een goed uitgangspunt is: in de performances/trainingen wil ik de huidige/gangbare ideeen over mens en natuur in vraag stellen. en prikkelen tot een alternatieve manier van denken. de mens niet los van de natuur, maar als onderdeel van. de mens niet als enige met een stem, maar ook de natuur een stem geven. mensen verleiden zich niet alleen in andere mensen te verplaatsen, maar ook in bomen, dieren, rivieren. 

Toelichting

mbt besluitvoering: zou zo iets uberhaupt kunnen? en kunnen werken? hoe komen beslissingen tot stand? zijn die te beinvloeden? op welke manier, op welk moment, en wat is daar de juiste vorm voor? en vervolgens: is daar behoefte aan? en wie zou dat willen financieren?

mbt werkwijze: waarschijnlijk moet ik een omgekeerde beweging maken: bij één bedrijf/bank/instelling beginnen, mensen interviewen: waar is behoefte aan, waar is honger of verlangen naar, welke mogelijkheden zijn er? en vervolgens: is het mogelijk die behoefte te verbinden met mijn wens om de klimaattransitie te versnellen, aan te wakkeren? op welke manier dan? interviews leveren materiaal en inzicht, hoop ik, en van daaruit verder werken.

partners: daarnaast zou ik willen kijken of ik partners kan vinden, wie probeert hetzelfde, kunnen we samenwerken, uitwisselen. hoe zou ik dit kunnen financieren? en, ook niet onbelangrijk, hoe kan met mijn plan inspelen op de anderhalve-meter-maatschappij? nu denk ik aan performances, maar misschien moeten het wel getekende beeldverhalen worden, teksten, filmpjes, trainingen. 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
een vorm en een ingang vinden waarvoor de bedrijven/banken/overheidsinstanties zélf zouden willen betalen. een programma ontwikkelen dat als meerwaarde ervaren wordt, en dat de huidige en gangbare ideeën over de relatie mens-natuur in vraag stelt, en met nieuwe alternatieven komt.
Idee
Deel dit:
2 reacties

Merlijn Twaalfhoven

do 26 november 2020 08:48
Hoi Laura, ik ben heel benieuwd of je een update hebt. Er zijn paar ideeën die ik graag bespreek bij het volgende event van het Lab!

laura mentink

vr 11 december 2020 14:33
ha Merlijn, yes een update! zie hieronder. groetjes!

laura mentink

vr 11 december 2020 14:33
ik neem je graag mee mijn proces in. er zijn eigenlijk drie, of zelfs vier projecten uit dit lab gekomen. projecten-in-wording.

mijn initiele idee was om performances voor bedrijven/banken en overheden te ontwikkelen, omdat naar mijn idee daar veel veranderkracht zit. de tekeningen zijn daar eigenlijk... lees meer