Dit project is afgerond
Project

Turnlab In Our Nature 2020

Geplaatst op 22 juli 2020, 16:38 uur

Hoe kan kunst ons helpen bij het versterken
van de relatie tussen mens en natuur?

Het In Our Nature TurnLab brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de menselijke natuur, het scheppende, het vindingrijke dat in ons zit. Aan de andere kant is er de kennis en wijsheid van de natuur zelf.

In een tijd waarin meer dan ooit zichtbaar wordt hoe problematisch, complex en destructief de relatie tussen mens en natuur kan zijn en hoe de mensheid hier zelf onder kan lijden, zoeken wij in dit TurnLab naar nieuwe wegen van contact, verbinding en zorg. Zorgen voor elkaar en voor de aarde. Verbinding met de tijdsgeest en de toekomst. En wegen die gaan via onze waarneming, ons gevoel en ons wezen.

Hoe herstellen we de emotionele band die de mensheid bindt aan de aarde? Hoe gebruiken we deze unieke tijd in de geschiedenis om, nu alles vloeibaar is geworden, te bouwen aan een nieuw paradigma, waarin mens en natuur in gesprek raken? Hoe maken we de aantrekkingskracht die landschappen, ecosystemen en natuurfenomenen op ons uitoefenen en die heel diep in onze biologie verankerd zit, weer voelbaar?

Klaar
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Merlijn Twaalfhoven


Hier is een opname van de mooie afsluiting die we hadden met bijdragen en inzichten van o.a. Henry Mentink, Sjoerd Wagenaar, Hermelinde van Xanten en Elmo Vermijs.

 

 

 

0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Sophie De Rijk

wo 17 juni 2020 20:45
Mooi Imre! Het sluit ontzettend aan bij mijn "wens" die ik schreef. Benieuwd naar jouw uitwerkingen. Ik volg het met belangstelling!