Project

Bosschool Driebergen

Geplaatst op 7 november 2020, 12:30 uur

Bosschool Driebergen is een organisatie die de verbinding en liefde voor de natuur bij kinderen in stand wil houden en volwassenen wil ondersteunen deze verbinding terug te vinden. Pas als je ergens van houdt, kan je er ook voor zorgen. Veel volwassenen zijn het gevoel kwijt geraakt dat zij onderdeel zijn van de natuur. Steeds meer zijn we bezig onze kennis te vergroten om zo zichtbaar te maken hoe onze wereld er voor staat. Ja dat is nodig, zeker voor 'grote mensen'. Echter laten we niet vergeten dat een noodzaak voelen iets heel anders is dan de noodzaak weten. Kinderen voelen zich nog een met de natuur. Bosschool Driebergen wil buiten zijn en in het bos zijn als middel gebruiken om deze verbinding bij kinderen in tact te laten. En niet het in het bos zijn als doel op zich gebruiken om kennis over dat bos te vergaren. Kennis in het hoofd is al lang niet meer voldoende, die kennis/dat weten moeten we voelen in ons lijf!

Laten we blijven waarnemen, verbinden, liefde voelen voor al wat leeft!

Wil jij als leerkracht ook leren hoe je de natuur als middel kunt gebruiken om kinderen in hun natuur te laten? Lees meer op mijn website: https://www.bosschool-driebergen.nl/

Bosschool Driebergen wil binnen onderwijsinstellingen en organisaties op zoek gaan naar jouw natuur en je ondersteunen in onze opdracht kinderen in hun natuur te laten.

Als deelnemer aan het "In our nature TurnLab" ben ik momenteel vooral op zoeken naar plekken om mijn verhaal te doen en op zoek naar 2 leerkrachten of pedagogischmedewerkers die ik voor een periode van een half jaar tegen reiskostenvergoeding mag begeleiden.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Workshops en lezingen geven over onze opdracht om in verbinding te blijven met onze natuur; in letterlijke en figuurlijke zin. Daarnaast leerkrachten en pedagogisch medewerkers begeleiden en ondersteunen om vanuit hun eigen natuur weer verbinding aan te gaan met alles wat leeft en daarbij het kind waar ze mee werken oordeelloos te kunnen benaderen.
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Nelleke Schreuders


Waar Bosschool Driebergen eerst een fysieke school zou worden kwam ik in ons TurnLab In our Nature steeds dichter bij mijn eigen natuur en veranderde de opzet van de Bosschool.

Bosschool Driebergen gaat geen fysieke school worden, maar een organisatie die verbinding met onze natuur wil bevorderen en...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Ester Heiman

wo 11 november 2020 16:27
Wow Nelleke, te gek de ommezwaai die je hebt gemaakt. Dit voelt zo kloppend, en passend bij wie jij bent en waar je bent. Wens je veel goeds op dit pad!

Marie-Astrid Vermaas

za 21 november 2020 22:09
Hallo Nelleke, wat een mooi initiatief, deze Bosschool. Letterlijk bij mij in de straat staat een school die (in mijn beleving ) vanuit dezelfde waarden vertrekt als jij: Campus De Lanen, Rosmalen. Het afgelopen jaar is de school flink gegroeid en inmiddels is de nieuwbouw van het schoolgebouw begonn... lees meer

Nelleke Schreuders

zo 29 november 2020 14:01
Dank je wel voor je reactie Marie-Astrid. Ik ga de school opzoeken, ben benieuwd.

Godert Verbiest

za 19 december 2020 09:18
Hoi Nelleke,

Wij hebben elkaar ontmoet online bij Turnclub laatst.

In vught is er een landgoed antroposofisch voorheen nu sinds een aantal jaren een nieuwe eigenaar.

Een vriendin van mij heeft daar veel "waarnemingen" gedaan met een groep andere vrijwilligers die zich vooral richtte op wat het landgoed ... lees meer